Vilka kriterier ska utemöbler hålla?

Vilka kriterier ska utemöbler hålla?

Det finns egentligen tre grundkriterier som utemöbler ska hålla. Här kommer dem:

  • Lång hållbarhet – du ska kunna använda dina utemöbler flera säsonger

  • Enkelt underhåll – att på ett lätt sätt kunna hålla möblerna i trim underlättar ägarna

  • Väderbeständighet

Precis som med övrig inredning så erbjuds utemöbler i olika stilar och variationer. Det breda sortimentet kan göra ditt val lite svårare. Vad ska du tänka på berättar vi i nästa avsnitt.

Stilar och variationer

Det finns gott om olika stilar och variationer när det kommer till utemöbler. Idag kan du välja allt från en fransk lantlig stil till en mer enkel skandinavisk sådan.

Tumregeln för dina utemöbler är enkel – en större trädgård passar bra ihop med större möbler, till exempel sådana som är tillverkade av massiv trä. Långa bord passar också väl in. En mindre trädgård ser fantastisk ut i pittoreska utemöbler , till exempelvis små runda bord omringade av nätta stolar.

Textilierna är en avgörande faktor som bidrar till helhetskänslan. Vad sägs om rödvita rutiga kuddar? Eller himmelsblåa nyanser som skapar en havskänsla? Ja, du kan förstå själv hur stilrent det kan bli.

Att tänka på innan inköp

Det första du bör titta på innan inköp är att ta en promenad i trädgården och bestämma dig för vilken stil dina utemöbler bör ha. Vad kommer att passa in? Nästa steg är att veta dess syfte. Kommer utemöblerna att användas av unga människor eller kanske lite äldre. Kanske är det ett blandat sällskap? Äldre personer trivs i möbler som är lätta att sätta sig ned i. Yngre har andra preferenser. Tänk också på underhållet! Köper du trämöbler behöver du olja dem inför varje säsong. Plastmöbler kräver nästan inget underhåll alls.

Om utemöblerna mest ska användas vid fest eller event ska de anpassas till det ändamålet. Ölbänkar är en bra lösning tillsammans med långa bord. Arrangera ölbänkarna med coola kuddar för att piffa upp stämningen extra mycket.