Tips och råd om rakapparater

Tips och råd om rakapparater

Trender inom området hårväxt i ansiktet varierar. Sedan några år tillbaka har det varit modernt för män att ha skägg i olika format. Men i andra tider har det varit helt omodernt. Oavsett hur man som man vill ha det, är det viktigt att sköta om sin hud och hårväxt i ansiktet – framförallt om man lägger vikt vid sitt utseende. Eftersom vi män ofta intresserar oss för tekniska prylar och apparater, är det därför inte så konstigt att det finns en hel industri som fokuserar på olika hjälpmedel till rakning och trimning. Rakhyvlar och ansiktsvårdande gel och krämer i all ära, men det är oftast roligare med en apparat. Här följer därför några generella tips och råd, när man skall skaffa en ny rakapparat.

Olika rakhuvuden

Det första man skall ta ställning till när man väljer rakapparat, är om det skall vara ett roterande eller ett rakt rakhuvud. Med roterande rakhuvud skall man använda en roterande teknik när man rakar sig, medan dem med raka rakhuvuden används på ett liknande sätt som en manuell hyvel. Det är väldigt individuellt vilket man föredrar och det finns modeller som ger ett fint resultat av bägge typerna.

Olika funktioner

Några grundläggande funktioner man skall ta ställning till är batteritid och eventuell vattentålighet. En modell som är gjord till att tåla vatten ger möjlighet att raka sig i duschen om man önskar det. Dessutom är det apparaten oftast enklare att rengöra om den är vattentålig. Batteritiden kan variera en hel del från modell till modell, och om man reser mycket eller om man inte har eluttag i sitt badrum, då kan detta ha en avgörande och viktig betydning för vilken modell man bör välja. Andra funktioner som skiljer olika modeller åt, är bland annat vilka möjligheter till trimning som är inkluderat – och med vilken precision man kan trimma. En modern och smart funktion som man kan få på en del bättre modeller är kylfunktion. Detta innebär att maskinen svalkar huden samtidigt som man rakar, vilket är en stor fördel för alla dem som har känslig hud i ansiktet.