Livsmedel och tillskott som är positiva för din hälsa

Livsmedel och tillskott som är positiva för din hälsa

Kan vin vara bra för hälsa? Ja, i små mängder menar vissa att man kan se positiva effekter på hälsan hos den som dricker vin. Detta är förstås omdiskuterat – det finns andra livsmedel och tillskott som utan tvekan har en positiv effekt på din hälsa. Exempelvis är de flesta överens om hur nyttigt det är med grönsaker, frukt och fisk. Dessutom är de flesta överens om att man bör undvika för mycket salt och socker – samt snabbmat och alltför processad mat.

Så äter du nyttigt

Lägg ner mycket tid på din matlagning, gör gärna långkok. Variera vad du äter och ät mycket fisk, soppor, husmanskost och annan mat som är gjord från grunden. Det gäller att utgå från goda och nyttiga råvaror och laga mat som du verkligen gillar, och som samtidigt är bra för din kropp. Undvik alltför mycket hamburgare, pommes frites och varmkorv. Det är bättre att äta rejält och nyttigt – då kommer du må bättre och din kropp kommer att få i sig alla de näringsämnen som behövs.

Om du vill komplettera din kost med kosttillskott finns det gott om tabletter och andra typer av tillskott som kan ge din kropp en extra boost.

Rör på dig regelbundet

Genom att röra på sig regelbundet bygger man upp muskelmassan och får god kondition. Att träna hårt då och då och verkligen ta ut sig är nyttigt för kroppen. Men det behöver inte vara så jobbigt att träna för att det ska ge god effekt. Det är viktigare att röra på sig regelbundet.

Försök få in träning som en naturlig del av din vardag, då du kanske går eller cyklar till jobbet istället för att åka bil. Eller tar trappan istället för hissen. Även små saker gör stor skillnad på sikt. Lycka till med att ta hand om din kropp!