Hitta ett matkort som passar dig

Hitta ett matkort som passar dig

Ett matkort är ett kreditkort som erbjuds av en matvarukedja och som ger bonus när du handlar hos den kedjans butiker. Du kan få rabatter och speciella erbjudanden. I övrigt fungerar matkortet som vilket kreditkort som helst – och du kan exempelvis utnyttja krediten, till en viss ränta.

I den här artikeln kommer vi titta närmare på vilka matkort som finns, vilka fördelar som finns med matkort och hur du ska tänka när du ska välja rätt matkort för dig. Så om du är intresserad av matkort så är det bara att läsa vidare.

Vilka matkort finns att välja mellan?

I Sverige är det framför allt korten från COOP och ICA som du ska titta närmare på när du funderar på vilket matkort du ska välja. Båda korten är bra och erbjuder rabatter, speciella erbjudanden och bonusprogram.

Tänk så här när du väljer matkort

Det som framför allt bör styra när du ska välja matkort är vilken butik du brukar handla i. Handlar du ofta hos COOP är det förmodligen deras kort du ska välja – och vice versa. Du bör dessutom se över kortens villkor och jämföra bonusprogrammen, samt krediten och räntan som de erbjuder.

Kolla gärna över villkoren då och då, kanske en gång om året, eftersom villkoren kan förändras med tiden. Det är inte säkert att det matkort som passade dig bäst en gång i tiden fortfarande gör det.

Välj ett matkort som passar dig och din livsstil. Utgå helt enkelt från dina behov. Kom ihåg att det inte är säkert att det matkort som passar en vän eller bekant bäst också passar dig bäst. Alla har olika behov, vanor och förutsättningar.

På nätet finns det gott om sajter som jämför olika kreditkort och även mer specifikt just matkort. Med hjälp av en sådan sajt kan du enkelt få överblick och jämföra de olika villkoren med varandra. Dessutom så kan du ta del av webbsidornas rankinglistor där de rankar de bästa kreditkorten. Det gör att det blir lättare att hitta ett urval med matkort, så att du kan sortera bort de sämsta korten på marknaden.

Kom ihåg att det kan finnas andra typer av privatlån som erbjuder bättre ränta än vad du får om du utnyttjar kortets kredit. Men ibland är det smidigt att kunna nyttja krediten.

Vilka fördelar finns med matkort?

Du funderar kanske på vilka fördelar som finns med matkort jämfört med andra “vanliga” kreditkort. Ett matkort passar extra bra till stora familjer som ofta storhandlar hos antingen COOP eller ICA. Är det så för dig som kommer matkortet innebära stora fördelar för din privatekonomi – tack vare den bonus du får och de erbjudanden och rabatter som du kan ta del av.

Nu har vi tittat lite närmare på vad du ska tänka på när du ska välja matkort. Med hjälp av våra goda råd och tips i den här artikeln kommer du säkert hitta ett matkort som passar dina behov. Lycka till med att hitta ett matkort som passar dig!