Bevara överblicken över dina viner

Bevara överblicken över dina viner

Vi är många som älskar att köpa och samla på olika viner. Vinintresset är något som delas av många och det är kul att kunna hålla sällskapliga middagar med vin-tema där man provsmakar olika viner och årgångar. Allt fler har också olika lösningar till förvaring av viner hemma, såsom vinkällare eller vinkylar. Men inte alla sorterar sina viner på ett sätt som gör att man håller överblicken över vilka viner man har – och i vilka antal.

Sortera och skapa struktur vid förvaringen

När man önskar att ha en god och sofistikerad stil i sitt hem så borde detta även kunna synas när man öppnar dörren till vinkällaren eller olika vinskåp. Ordning och reda i sina vinklagringslösningar är även viktigt när man vill hålla överblick över de viner man lagrar och förvarar. Det handlar om att placera sina viner i logiska system som bibehålls även när man byter ut viner med tiden. Ett tips är att sätta upp små skyltar som informerar om vilka viner som ligger i olika rader,  samt vilka årgångar och vilket antal man har. När man byter ut en flaska eller konsumerar den, ändrar man bara i skylten. Därför kan man med fördel använda skyltar av griffeltyp eller liknande. När man har skapat ett logiskt system där man exempelvis sorterar efter ursprungsländer och eller årgångar, då kan man enkelt hitta rätt vin och man bevarar överblicken.

Fyll på nytt och konsumera

När man har överblicken över sin vin-samling är det enklare att veta vilka viner som skulle kunna göra samlingen mera komplett. Och vart man har sina favoriter. Även om det är roligt att lagra och samla på speciella viner så skall man inte glömma att även konsumera goda viner ibland. Många har en inställning, så smart det gäller finare viner eller whiskey, att den dricker man vid ett speciellt tillfälle. Men man bör inte vänta för länge. Liver är kort och man skall komma ihåg att ibland unna sig även det goda vinet till middagen.